terug naar Actueel overzicht

JOOS was op de Salone del Mobile

Van 14 tot 19 april 2015 vond in Milaan weer de Salone del Mobile plaats, de jaarlijkse beurs voor meubeldesign die altijd heel veel bezoekers van over de grens aantrekt. Ook JOOS. Hieronder een impressie.

Kleuren

Er waren veel warme kleuren te zien, zoals de rood-bruine tinten en de afgeleide kleuren van de blueberries, deze kleur varieerde van rood tot paars. De kleuren kwamen zowel terug in de stoffering voor de meubels als in het keramiek. Daarnaast natuurlijk ook de vertrouwde kleuren zwart en wit.
Marmer, vooral in tafelbladen, lijkt een trend te worden. Metallic tinten, en dan vooral koper en brons, blijven nog actueel.

Materialen

In het materiaalgebruik viel vooral de keuze voor de toepassing van echt hout op. Dit hout werd ook gebruikt in combinatie met andere materialen zoals metaal, glas en kunststof en meubelstof. 

In een andere hal waren zeer creatieve karpetten te zien. Deze waren o.a. gemaakt van dagelijks gebruiksmaterialen, zoals pasta, rietjes, watjes etc.  

Zona Tortona

De hallen van het beurscomplex Rho Fiere liggen een eindje buiten de stad Milaan. Wat echt heel bijzonder is, is dat er de stad zelf ook veel hotspots zijn met presentaties en installaties. Dat begon ooit in Zona Tortona, waar lege fabrieken tijdens de Salone galerie werden. Inmiddels is het ook uitgebreid naar wijken als Lambrate en Brera.

De show van ontwerper Moooi vond plaats in Zona Tortona en was weer indrukwekkend. Moooi kwam met een primeur, namelijk met Moooi Carpets, een bijzondere collectie geprinte karpetten. 

terug naar boven

Natuurlijk moest voor de innerlijke mens ook goed worden gezorgd. Er waren veel originele eetgelegenheden waar je heerlijk in het zonnetje kon lunchen. Dat liet JOOS zich natuurlijk niet ontnemen!