terug naar Actueel overzicht

Salone del Mobile 2018

Afgelopen april heeft JOOS weer een paar inspiratievolle dagen doorgebracht op de Salone Del Mobile in Milaan. De Salone Del Mobile is een van de grootste interieurevenementen in de wereld. Een week lang is Milaan ondergedompeld in een bad vol interieurdesign. Verspreid door de stad presenteren de mooiste merken hun collecties. Naast de grote merken is er ook plek voor jonge ontwerpers en de nieuwste technieken. Met het zonnetje nog in de bol vertelt JOOS graag over de gespotte trends en de opvallendste elementen.

Kleur

Wat dit jaar opviel was kleur, heel veel kleur. De crisis is duidelijk voorbij en dat wordt gevierd met prachtige kleuren en verrassende combinaties. Donkere kleuren die voorheen veel werden gebruikt, worden nu gecombineerd met frisse kleuren wat een prachtig samenspel in ontwerpen oplevert. Alles komt weer terug; zo spotte JOOS opvallend vaak weer terra tinten.  

Materiaal

Naast de rijke kleuren vielen de luxe materialen op. Er mag geld besteed worden aan mooie materialen die een statement maken. JOOS spotte vooral vaak koper wat mooi past bij de terra tinten. Naast de luxe materialen waren er ook nieuwe technieken gebruikt, zoals betonnen vazen die met een 3D-printer zijn gemaakt.
Dat er steeds meer mogelijk is, was ook te zien bij Baars & Bloemhoff, waar beelden geprint zijn op houten platen. Hoewel het op imitatiemarmer lijkt, zijn het eigenlijk digitale satellietbeelden van Google Earth.

Moooi

Zoals ieder jaar was de presentatie van MOOOI erg inspirerend. Dit jaar was het thema ‘Through the Eyes of’ en ‘The Museum of Extinct Animals’. We lieten ons dan ook graag inspireren door de prachtige collectie. Opvallend waren de veelvoudig toegepaste structuren. 

terug naar boven