terug naar Portfolio overzicht

Decoratiestyling Holland Casino Scheveningen

Wens van de klant

"In 2011 heeft Holland Casino Scheveningen een complete verandering ondergaan en daardoor is het een eigentijdse uitgaansgelegenheid geworden. Door die metamorfose is ook de ambiance in het casino veranderd. Waar er vroeger een bepaalde 'knusheid' heerste, ervaren de vaste gasten en  de medewerkers nu het vernieuwde casino als ongezellig en kaal. Wij willen JOOS  vragen om de sfeer in het casino te laten aansluiten bij de wensen van de vaste gasten en de medewerkers zodat zij zich prettig voelen en met plezier in ons casino rondlopen, want dat is toch ons doel."

Uitvoering door JOOS

Bij dit verzoek draait het om decoratiestyling, om het toevoegen van sfeerelementen, zodanig dat  omgeving, sfeer en sfeerbeleving met elkaar vervlochten raken.  De kunst van het aanbrengen van decoraties is dat bezoekers niet alleen zien dat er sfeervolle  dingen staan, maar dat ze dat ook voelen, dat het iets met ze doet. Tegelijkertijd moeten decoraties ondersteunend zijn aan de kernactiviteiten van het bedrijf, en niet de aandacht volledig afleiden.

De uitgangspunten:

  • De aankleding van de verschillende ruimtes dient te passen binnen de huidige inrichting;
  • De belangrijkste ruimtes die aangekleed moeten worden zijn de entree, de grote speelzaal op de 1e etage, de High Limit Area en het restaurant.

Tijd dus om de handen uit de mouwen te steken en José deed mee. Hieronder volgt een impressie van deze bijzondere opdracht.

Entree

Zo was het ...

Deze drie foto’s tonen de entree zoals hij was;  een enorme bank waar je je heel verloren op kan voelen als je er zit te wachten. De decoraties zijn vrij somber en kleurloos, ze verlevendigen de binnenkomst niet en ademen weinig sfeer uit. 

... en zo werd het

De bank is aangekleed met kussens  in een sprekende accentkleur fuchsia en tussen de twee bankhelften staat nu de zwarte zuil met daarop een fraaie vaas met foam bloemen waarvan de kleuren overeenstemmen met de omgeving. Op verschillende plekken zijn nieuwe bloemdecoraties geplaatst.

Grote speelzaal

U zag de foto boven aan deze portfoliopagina waarschijnlijk al. Eén van de eyecatchers van deze opdracht, de fraaie, nieuwe wand naar de grote speelzaal. Voor een uitgebreid (foto)verslag van de totstandkoming, bekijk de maatwerkpagina

Zo was het, zo werd het

De ruimte bij de speelkasten.

Zo werd het, zo was het

Panelen met informatieschermen

In de grote speelzaal hangen drie grote panelen met geslepen glas die elk voorzien zijn van een informatiescherm. Het leek JOOS een goed idee om deze frames te verlevendigen door tegen de achtergrond foto's te plaatsen met als thema 'casino'. De selectie van de foto's was niet eenvoudig omdat de afbeeldingen gedeeltelijk schuil zouden gaan achter het infoscherm. Maar de essentie van de foto's moest wel zichtbaar blijven.

Nadat de foto's gekozen waren, zijn ze bewerkt in overeenstemming met de kleuren van de vloerbedekking. Daarna zijn ze op een speciaal folie geprint en op het glas van het het paneel geplakt. 

Nog enkele foto's van de 'nieuwe' grote speelzaal.

High Limit Area

Zo was het, zo werd het

Absoluut hoogtepunt in deze ruimte is de door JOOS ontworpen ronde bank. Benieuwd naar het proces van ontwerpen en realiseren? Bekijk het op de maatwerkpagina

Van dominant naar geïntegreerd

De zuil met de vaas en plant op de foto hier linksonder, waren op zich niet lelijk. Maar bij elkaar was deze combinatie een vrij dominante sfeerbepaler in plaats van een ondersteunende. Nu staan tegen de wand twee hoge, taupekleurige zuilen met op elk een robuuste pot met een prachtig boeket foam bloemen waarvan de kleuren prachtig harmoniseren met de omgeving. 

Nog enkele beelden van de nieuwe decoraties in de High Limit Area

Restaurant

Van subtiele tafeldecoraties tot imposante vazen van een meter hoog. 

Op de tafels stonden zwarte vaasjes met een bloemetje. JOOS verving deze door vaasjes die qua kleur meer aansluiten bij de omgeving en door de structuur een bijzondere uitstraling hebben.

Oorspronkelijk stond er in  het restaurant een zuil met daarop een vaas gevuld met bruingrijze takken. JOOS verving deze door een hoge staande vaas gevuld met mooie foam bloemen in warme kleuren.

Roomdividers

Holland Casino wilde graag dat het mogelijk werd om meer gezellige hoekjes te creëren, bijvoorbeeld door het plaatsen van roomdividers. Voorwaarde was wel dat deze makkelijk te verplaatsen zijn. Dus ze mochten niet te zwaar zijn en niet te veel ruimte innemen.

JOOS heeft gekozen voor de Extremis Sticks. Deze sticks zijn weliswaar van glasfiber gemaakt, maar hebben een natuurlijke uitstraling,  en zorgen daarmee voor een sfeervolle scheiding van de ruimte.

Decoratiestyling van de kleinere ruimtes, tot slot

De Top Lounge 

High Energy Zone

terug naar boven

Details

Dit vindt de klant

"José voelde goed aan waar behoefte aan was en kwam met verrassende ideeën"... 

Lees de complete reactie

Moodboard

Maatwerk

In de uitvoering heeft JOOS voor enkele maatwerk oplossingen gekozen.

Decoraties
JOOS stelde alle decoraties zelf samen. Klik hier om te kijken hoe dat in zijn werk ging. 

Wand met golven
JOOS paste op deze verbindingswand naar de grote speelzaal een speciale techniek toe, nl. embossing. Lees meer ...

Ronde Bank
Naar welke kant je ook kijkt vanuit de High Limit Area je ziet overal wat gebeuren. Dat vormde het uitgangspunt voor het ontwerp van de bank. Bekijk het ontwerpproces.