terug naar Portfolio overzicht

Make-over vrijstaand huis in De Kwakel

Verzoek van de klant

"Wij lopen al jarenlang  rond met het plan om ons huis te verbouwen en te veranderen. We hebben heel veel verschillende wensen, maar hoe het er dan in zijn totaliteit komt uit te zien en of dat is wat wij willen, daar kunnen we ons moeilijk een beeld bij vormen. We hebben behoefte aan professionele begeleiding"

Uitvoering door JOOS

Door alle wensen werd dit uiteindelijk een groot, veelomvattend en uitdagend project. De buitenkant van het huis, de tuin, de inrichting en de styling, alles werd aangepakt. Het leuke van zo'n aanpak is dat het veel energie geeft, er is veel ruimte voor creatieve oplossingen en alles kan mooi op elkaar aansluiten. De portfolio vertelt het verhaal van begin tot eind.

Buitenkant huis

De buitenkant van het huis is geheel aangepast. Het balkonhek aan de voorzijde is vernieuwd. Het houtwerk in de nok is vervangen, het houtwerk van kozijnen en ramen is opgefrist.

Het pannendak is vervangen door een prachtig, rietgedekt dak. De gevels zijn gestuukt en gesaust in een frisse kleur. De garage is omgebouwd tot een loungebar. Door het vervangen van de garagedeur is een fraaie entree ontstaan. Het ontwerp van de tuin is nieuw en past perfect bij het huis.

Ook de achterkant van het huis is rigoureus aangepakt, mede omdat in het huis diverse ruimtes van functie zijn veranderd, waardoor er dakkapellen, kozijnen en uitbouwen zijn geplaatst. Zo is er naast het huis is een bijgebouw opgetrokken. Door de betimmering met hout en door de donkere kleur heeft het een stoere en robuuste uitstraling gekregen, echter wel geheel in stijl met het huis.

Zo was het, zo werd het

Veranda

Het open terras is omgetoverd tot een sfeervolle veranda. Geheel overkapt met een houten dak en rondom de veranda een houten hekwerk, in stijl met het huis. 

Zo was het, zo werd het

Entree en trap

De bestaande vloertegels zijn vervangen door strak gelegde donkergrijze grote tegels. De open trap heeft een spectaculaire metamorfose ondergaan. Hij is aan de achterkant dichtgemaakt en daarna in een frisse RAL kleur geschilderd. Vervolgens is de trap bekleed met een prachtige, op maat gemaakte traploper. Door de lichte taupekleur van de wanden en het houtwerk  steken ze af tegen de trap.

Zo was het, zo werd het

Woonkamer

Het plafond en alle wanden zijn strak gestuukt. De wanden hebben een mooie, lichte taupekleur gekregen. Tegen een zichtwand is een sfeervolle, natuurstenen open haard geplaatst. De bestaande vitrinekast is geschilderd in een donkere taupekleur. Dat geeft de kast gelijk een heel andere uitstraling, vooral omdat hij meer bij het gekozen kleurenschema van het huis past.

De wand bij de tv heeft een donkere, rustige accentkleur gekregen. Al het hang- en sluitwerk is vernieuwd. Hierdoor krijgt bijvoorbeeld de fris geschilderde entreedeur een fraaie uitstraling. De wand rondom de entreedeur is behangen met prachtig behang van Flamant. Een gedetailleerde foto staat in de rechterkolom.

Bij de openslaande deuren hangen nu gordijnen van een warme, grijze in-between stof op een chromen gordijnroede. Alle bestaande Roman Blinds zijn vervangen door nieuwe, op maat gemaakte vouwgordijnen van diezelfde grijze in-between stof.

Zo was het, zo werd het

Keuken

Voor de bestaande keuken is een indrukwekkende, antracietkleurige keuken in de plaats gekomen. Vooral de robuuste kraan is een eyecatcher. Ook hier komt de in- between stof van de woonkamer terug in de Roman Blinds. Zo sluit de sfeer van de keuken naadloos aan bij die van de woonkamer.

Zo was het, zo werd het

Badkamer

Alle sanitair en alle tegels zijn nieuw. De tegels zijn antraciet tot bijna zwart van kleur. Om het geheel toch ook fris en licht te houden is er tot lambriseringshoogte betegeld. Voor de ramen zijn shutters geplaatst. Dit is niet alleen praktisch, omdat het om een vochtige ruimte gaat, maar ook zeer decoratief.

Zo was het, zo werd het

Zolder

De bewoners wilden graag van de zolder een relaxruimte met een sauna maken. In de pui zijn openslaande deuren geplaatst. Bovendien is de ruimte uitgebreid met een grote dakkapel. Hierdoor ontstond plek voor een grote jacuzzi voor de gehele familie én voor een sauna en toilet.

Het wasmeubel is een ontwerp van JOOS, op maat gemaakt door een vakman. Op de wand zit een prachtig behang van Elites. Voor de ramen zitten nu op maakt gemaakte shutters .De stoere meubels van PTMD maken het geheel helemaal af.

Zo was het, zo werd het

Garage

De garage is omgetoverd in een loungebarruimte. Waar eerst de garagedeur zat, zit nu een mooie entreedeur. Voor de ramen zijn shutters geplaatst. De vloer is betegeld met zwarte tegels en de wanden hebben een stevige grijskleur gekregen, in lijn met het kleurenschema van het  huis. Op de zichtwand is een geheel op maat gemaakt behangpaneel gekomen van Mr. Perswall.

Zo was het, zo werd het

Portfolio alert?

Wilt u een bericht ontvangen als JOOS weer een nieuw portfolio online zet?
Vul dan uw naam en e-mailadres hier in:

terug naar boven

Details

 
 
 

Moodboards

Voor zo'n veelomvattend project is een goede voorbereiding en visualisatie belangrijk. Om het ontwerpproces via de moodboards te volgen, bekijk hier alle moodboards.