terug naar Portfolio overzicht

Restyling huiskamer jaren 30-woning 

Wens van de klant

"JOOS, het is inmiddels alweer een aantal jaren geleden dat we je gevraagd hebben om onze woonkamer opnieuw in te richten. We woonden toen nog niet zo lang in dit huis en hadden de meubels uit ons vorige appartement meegenomen. Nu wonen we hier enige tijd en we zijn niet tevreden over de uitstraling van onze woonkamer. Graag jouw advies over indeling, kleuren en meubels."

Dit is het geworden...

JOOS liet de woonkamer schilderen in een lichte grijskleur. De lichtpunten in het plafond zijn aangepast, en samen met de klant zocht JOOS fraaie plafondornamenten uit, geheel in stijl met met een jaren 30-woning. De mooie armaturen zijn design. JOOS kocht diverse nieuwe sfeerverlichters met bijpassende lampenkappen. Een lampenkap geeft speling van het licht op het plafond, wat vooral 's avonds veel sfeer geeft. 

De zithoek is geheel vernieuwd. Met de bewoners zocht JOOS een comfortabele bank en loveseat in een fraaie stof uit. Een grote relaxstoel is vervangen door een eenzitter met dezelfde stof en model als de loveseat. Er staan nu een salontafel en sidetable van blank oud hout, dit doorbreekt de grijskleur op een natuurlijke manier. Het hoogglansmeubel uit de 'oude' inrichting is verplaatst naar de zithoek en de tv staat er nu op. Bij de zithoek staat een nieuwe, grote vitrinekast met veel opbergmogelijkheid.

In het karpet op de vloer komen alle kleuren van de woonkamer weer terug.
De vouwgordijnen in de erker aan de voorzijde zijn op maat gemaakt, ze sluiten nu mooi aan bij de rondingen van de erker. De rails voor de gordijnen in diezelfde erker zijn op maat gebogen zodat de erker 'open' blijft en niet afgesloten zoals eerst het geval was. De eettafel heeft een belangrijk plek binnen het gezin. De glazen tafel is vervangen door een sfeervolle houten tafel en gecombineerd met comfortabele armleuning stoelen. Vooral de kleur van de stof, die weer mooi past bij de loveseat in het zitgedeelte, geeft het geheel een warme uitstraling en zorgt voor de eenheid in de gehele woonkamer. De toegepaste stof is door de kwaliteit makkelijk in onderhoud.

In de deur van de woonkamer zit nu glas. Dit geeft een veel 'opener' effect aan de kamer omdat er nu ook licht vanuit de hal binnenvalt. De bewoners wilden graag een wijnkast hebben. Deze is speciaal op maat gemaakt en vlak bij de keuken geplaatst. Deze kast heeft dezelfde kleur als de wand gekregen en past daardoor heel mooi bij de woonkamer en keuken.

Met een tuin in een bijpassend ontwerp verleng je eigenlijk je woonkamer. JOOS heeft na de restyling van de woonkamer een ontwerp gemaakt voor zowel de voor- als de achtertuin. Dit ontwerp is inmiddels uitgevoerd. Het geheel is een mooi, compleet plaatje geworden.

...en zo was het

 

Overleggen met JOOS Interieuradvies & -Styling over uw eigen interieur? Leuk!
Neem contact op >

terug naar boven

Details

Tijdloze accessoires vormen de finishing touch. Zo zijn bijvoorbeeld de vazen de basis en wisselt JOOS zo nu en dan de inhoud en voegt soms wat nieuwe details toe.

Dit vindt de klant

"Wij hebben met veel plezier samen met Jose ons huis een passende nieuwe inrichting gegeven.

Lees de volledige reactie

Maatwerk

Ontwerp en uitvoering van de wijnkast.