terug naar Portfolio overzicht

Restyling woonkamer Amstelveen

Wens van de klant

"We moeten opnieuw de woonkamer schilderen en we overwegen nog enkele kleine aanpassingen. We willen de bestaande design bank opnieuw laten bekleden. Daarnaast zitten we eigenlijk nooit in de zithoek  omdat deze zo ongezellig is en niet echt een bepaalde stijl heeft. Onze voorkeur gaat ernaar uit om met een paar kleine ingrepen er weer iets leuks van te maken."

Uitvoering door JOOS

Zo'n vraag vindt JOOS altijd een heerlijke uitdaging. Eerst zijn met de klant de plannen doorgesproken en JOOS heeft een simpel kleur- en interieurplan opgesteld. Om tot een goed geheel te komen moesten er toch wel wat stappen worden genomen.

Zo was het...

...en zo werd het

Allereerst zijn de gehele woonkamer en keuken opnieuw geschilderd. Het woongedeelte heeft een taupe kleur gekregen met een accent op de open haard. In de keuken is nieuwe vergrijsd blauw gekomen.

In het zitgedeelte is er op de wand een accent aangebracht met een Scandinavisch behang (zie details). Dit geeft een frisse uitstraling en past mooi bij de nieuwe stof van de bank en de warme kleur op de overige wanden. Ook komt op deze manier de kleur die in de keuken is gekomen weer terug in het zitgedeelte. Het is tenslotte een geheel open woonkamer en keuken.

De oude gordijnen namen teveel ruimte in van het raam en de vensterbank. Dat is opgelost door voor het raam een vouwgordijn op maat te plaatsen. JOOS verving de lampenkappen door kappen in een bijpassende kleur bij de wanden.

Verder heeft JOOS de zithoek aangekleed met twee ronde salontafels, een bijpassend karpet en diverse nieuwe accessoires, vooral op de vensterbank en op de salontafel. De basis, de vazen, is neutraal zodat op gegeven moment de styling op simpele wijze weer aangepast kan worden aan het nieuwe seizoen. Voor op de bank en in de fauteuils heeft JOOS nieuwe kussens gekocht. 

Zo heeft JOOS met niet al te veel ingrepen de restyling uitgevoerd. Met het beoogde resultaat: de bewoners maken nu weer volop gebruik van het zitgedeelte.

Overweegt u ook een kleine restyling? Overleg met JOOS Interieuradvies & -Styling!
Neem contact op >

terug naar boven

Details

Dit vindt de klant

"Na de stylings- en kleuradviezen van José, is ons huis veel gezelliger en warmer geworden.

Lees de volledige reactie

Decoratie