JOOS Interieuradvies & -styling

De roomdivider als functionele sfeermaker

Al geruime tijd is de zogenaamde roomdivider aan een grote opmars bezig. Dat heeft natuurlijk alles te maken met het feit dat we de afgelopen jaren veel meer thuis zijn geweest en hebben gemerkt, dat onze leefruimtes wel wat meer gezelligheid en verfraaiing kunnen gebruiken 🙂

Een goed ontworpen roomdivider kan daar enórm aan bijdragen en heeft zijn originele toepassing – als kamerscherm – dan ook allang vaarwel gezegd.

De hedendaagse variant is meer een ‘functionele sfeermaker’. Na het lezen van dit blog weet je waarom!

 

Het doel van de roomdivider

Veel nieuwbouwwoningen worden opgeleverd met een royale, open woonkamer waar, als het even tegenzit, een paar steunpilaren staan ter ondersteuning van de bovenliggende verdiepingen. Heel onpraktisch en vaak nog lelijk ook.

De roomdivider kan in zo’n ruimte de nodige intimiteit creëren en zones op een sfeervolle manier van elkaar scheiden, hetgeen meteen een huiselijker gevoel oproept. Denk hierbij aan een gedeeltelijke, gesloten wand tussen de zitruimte en keuken, waar bijvoorbeeld aan de ene zijde een tv kan worden geplaatst en aan de andere zijde mooie kunstwerken.

Of een wand met een openhaard waarvan je aan beide kanten kunt genieten.

Een roomdivider vereist een goede voorbereiding

Een goede roomdivider is niet een kwestie van ‘even neerzetten’.

Eerst moet je een besluit nemen over hoe deze eruit moet zien en welke functies je ‘m wilt geven. Hoe groot moet het worden, welke kleur en structuur past er bij, moet er apparatuur in en zo ja, waar moeten die worden geplaatst, welke aansluitingen heb je nodig en hoe werk je ‘m af op de vloer en eventueel op het plafond? En wie gaat ‘m bouwen, wie verzorgt de apparatuur en de stroomvoorziening, wat is de planning?

Er komt dus best veel kijken bij zo’n project.

Een roomdivider via JOOS Interieuradvies & Sfeerstyling

JOOS Interieuradvies & Sfeerstyling kan je goed helpen en heeft veel ervaring als het gaat om het ontwerpen en uiteindelijk installeren van een roomdivider. Dit exemplaar is daar een mooi voorbeeld van. Allereerst inventariseerde ik alle wensen van de klant en de mogelijkheden in die ruimte, waarna ik een ontwerp voorstelde. Op basis daarvan ging ik op zoek naar de juiste uitvoerende partijen.

Deze klanten kozen voor een niet alledaags uiterlijk, met hele bijzondere steenstrips in de hoofdrol. De binnenzijden van de nissen zijn speciaal gestuukt en afgewerkt met leisteen tegels. Het is met recht een functionele sfeermaker geworden; de eyecatcher van de ruimte, zoals het de hedendaagse roomdivider betaamt.

Credits: firma Koudijs (plaatsing tv), Jan van IJken Oude Bouwmaterialen (leisteen tegels), The Flagstone Company (steenstrips) www.flagstones.nl